آزمایش خون می تواند بیماری قلبی عروقی را پیش بینی کند.

آزمایش خون می تواند بیماری قلبی عروقی را پیش بینی کند.

1398/03/02

◀️ عنوان

آزمایش خون می تواند بیماری قلبی عروقی را پیش بینی کند.

🔺 مقدمه:

طبق آخرین آمار انجمن قلب آمریکا (AHA)، تقریبا نیمی از افرادی که در ایالات متحده زندگی می کنند، نوعی بیماری قلبی عروقی دارند. در واقع، طبق آمار سال 2016، 121.5 میلیون بزرگسال در ایالات متحده آمریکا و یا 48 درصد کل جمعیت آمریکا، بیماری قلبی عروقی (CVD) دارند. 

تروپونین های قلبی پروتئین های ساختاری هستند که  در میوفیبریل ها از سلول های ماهیچه ای قلب یافت می شوند.

توسعه ی آزمایش های با حساسیت بالا برای تروپونین I و T قلبی (hs-TnI و hs-TnT) توانایی تشخیص مقادیر کم تروپونین قلبی رهاشده در جریان خون افرادی که دچاربیماری های قلبی بوده ولی علایم بیماری قلبی عروقی را نشان نداده اند، بهبود بخشیده است.
متخصصین قلب و دستیاران آنها در دانشکده پزشکی Baylor (هیوستون، تگزاس، ایالات متحده آمریکا)، 8121 نفر با طیف سنی 54 تا 74 سال را که در مطالعه "خطر اتروسکلروزیس در جوامع" (ARIC) شرکت کرده بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.هیچ یک از این شرکت کنندگان سابقه بیماری قلبی عروقی نداشتند.
گروه محققین، مقدار  hs-TnI نمونه های EDTA  پلاسما بیماران را با استفاده از آزمایش کمی لومینسانس Elecsys Troponin T و بر روی دستگاه Roche Cobas e411 analyzer اندازه گیری کردند. این کیت آزمایش دارای limit of detection(حد تشخیص) 1.2 نانوگرم/لیتر  (محدوده: 50000 - 0 نانوگرم/لیتر) می باشد.
نتایج این مطالعه نشان داد که:
◄ مقدار  hs-TnI در 99 درصد خانم ها و آقایان به ترتیب، 15.6 نانوگرم/لیتر و 34.2 نانوگرم/لیتر می باشد.
◄ در مقایسه با مقادیر پایین hs-TnI  ( کمتر از یا مساوی با 1.3 نانوگرم/لیتر ) ، مقادیر افزایش یافته آن ( بیشتر از یا مساوی با 3.8 نانوگرم/لیتر) با خطر افزایش یافته بیماری های قلبی عروقی (2.20 برابر) همراه می باشد.
◄ میزان hs-TnI در افراد سفید نسبت به افراد سیاه پوست و همچنین در مردان نسبت به زنان ارتباط قوی تری با رخداد بیماری های قلبی عروقی دارد.
◄ همچنین اندازه گیری همزمان hs-TnI و hs-TnT احتمال پیشگویی رخداد بیماری های قلبی عروقی را در مقایسه با زمانی که تنها یکی از آنها اندازه گیری می شود، افزایش می دهد. 

 🌐 این مطالعه در تاریخ 29 آوریل 2019 در مجله Circulation منتشر شده است. 

نویسنده

محسن احمدی

  • کارشناسی ارشد ژنتیک انسانی

  • کارشناس علوم آزمایشگاهی

  • دستیار پژوهش در بخش تحقیقات و توسعه آزمایشگاه تشخیص پزشکی بوعلی قم

  • مدیر دفتر و مسئول امور دانشجویی شبکه جهانی آموزش و پژوهش علمی (یوسرن) در بوعلی